Over Smitsprojektbegeleiding

Smitsprojektbegeleiding is in 2004 opgericht door jurist Paula Smits (1956). De rode draad in haar loopbaan is maatschappelijk vastgoed. Eerst als bedrijfsjurist, accountmanager en propertymanager in de corporatiewereld. Een aanzienlijke periode werkte Paula als vastgoedadviseur en -manager bij een adviesbureau voor de overheid. Bij alles is Paula trouw aan haar Rotterdamse “roots”: nuchter en praktisch, de synergie creĆ«erend in het zakelijke en sociaal- maatschappelijke krachtenveld.

Het bedrijf nu
Smitsprojektbegeleiding is een van de weinige partijen die integraal vastgoedmanagement en -advies voor gemeenten biedt. Naast management en advies verzorgt Smitsprojektbegeleiding lezingen en gastcolleges voor studenten aan de Hogeschool van Rotterdam en Euroforum. In 2009 debuteerde Smits met succes als auteur van haar boek Gemeentelijk Vastgoedmanagement. Een samenvatting van het boek is eveneens verschenen in de Duitse taal. De tweede, herziene druk, kwam twee jaar later uit. Inmiddels is de derde, geheel herziene, editie uitgekomen in 2014.

Specialisaties
Paula Smits heeft in 2005 een opleiding tot mediator afgerond bij het opleidingsinstituut van der Hoeven en Nelissen. Zij is gewend om in complexe situaties te opereren. Zij kan zowel als interim vastgoedmanager als procesbegeleider ondersteuning bieden bij vastgoed-professionaliseringstrajcten. Alle relevante opleidingen heeft zij hiervoor gevolgd. Haar expertise ligt vooral in de allereerste fase: hoe staan we er voor? Hoe pakken we het op? Hoe financieren we dat? Wat doen we eerst, wat komt later aan bod? En vooral de vraag wat een dergelijk traject oplevert aan financiƫle en maatschappelijke opbrengsten. De laatste jaren legt Paula zich vooral toe op het vorm en inhoud geven aan de integrale exploitatie van de afzonderlijke objecten. Inclusief de daarbij behorende processen en modellen.

Tot slot kan Paula lastige dossiers tot eenvoudige proporties terugbrengen, en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Dat maakt dat zij regelmatig gevraagd wordt om hoofdpijndossiers te beslechten.

Smitsprojektbegeleiding is lid van alle relevante LinkedIn netwerken van maatschappelijk vastgoed en aangesloten bij specialistische vastgoedmanagement-brancheorganisaties zoals NeVaP en VGME.

Een basis van vertrouwen
Een gemeente die een externe partij vraagt om advies, moet op kwaliteit en snelheid kunnen vertrouwen. Maar vooral ook op integriteit, en gevoel voor politieke verhoudingen. Paula Smits heeft deze eigenschappen in huis, evenals het team van de Overheid en Vastgoed groep (O&Vgroep) waar zij deel van uitmaakt. En nauw samenwerkt met de specialisten in deze groep. Wij geloven dat niet alleen, maar dragen dat ook – onbewust – uit. Aandacht en tijd staan centraal in onze contacten met opdrachtgevers. Beheren is investeren. In relaties welteverstaan. En dat is precies de kern van vastgoedmanagement.